Maak kennis met het team

Maak kennis met het team

Maak kennis met het team

Pijnverlichting met een hoog comfortgehalte – daar staat Respiflex voor. Al meer dan 15 jaar ontwikkelt het Roeselaarse bedrijf doeltreffende producten voor warmte- en koudetherapie, zowel voor professionals als particulieren. In deze blogpost maken we kennis met de Respiflex-familie. En familie, dat mag je wel letterlijk nemen, want founding father Dirk Deylgat runt zijn onderneming samen met dochters Lise-Marie en Laurence.

Dirk, jij bent de grondlegger van Respiflex. Hoe is het allemaal begonnen?

Dirk: “In 2005 kreeg ik de vraag van een arts om een kniebandage te ontwerpen die patiënten makkelijk zelf konden aanbrengen. De bedoeling was om hiermee het werk van zorgkundigen te verlichten. Dit product bleek een schot in de roos en zo was het zaadje geplant: ik wou nog meer mensen helpen bij hun herstel met innovatieve producten.”

Lise-Marie en Laurence, jullie kwamen er na een tijdje ook bij. Wat was jullie voornaamste drijfveer om in het bedrijf te stappen?

Lise-Marie: “Papa is heel ondernemend van aard en dat heb ik altijd in hem bewonderd. Toen hij het idee op tafel gooide om bij Respiflex te komen, dacht ik meteen “Waarom niet?”. Ik werkte toen in een uitzendkantoor, maar bleef daar professioneel een beetje op mijn honger zitten. Mee vernieuwende oplossingen ontwikkelen en zo mensen helpen, daar haal ik een pak meer voldoening uit.”

Intussen bestaat Respiflex al ruim 17 jaar. Een flinke periode waarin jullie een mooie evolutie hebben doorgemaakt.

Dirk: “Dat klopt. Met het ontwikkelen van de kniebandage merkte ik dat er echt wel een nood was aan comfortabele oplossingen voor natuurlijke pijnverlichting. Vanuit die optiek bracht ik als volgende product een unieke langeduurcoldpack, de Cry-O-Ptimal , op de markt. Die blijft veel langer koud dan andere standaardmodellen en voelt een stuk aangenamer op de huid.”

Laurence: “De Cry-O-Ptimal is inderdaad het stokpaardje binnen ons aanbod. Al onze andere producten voor warmte- en koudetherapie zijn hierop gebaseerd. En dat zijn er intussen al heel wat. We bieden verlichting bij stressgerelateerde klachten, postoperatieve pijnbestrijding en natuurlijke ondersteuning bij dagelijkse kwaaltjes. Voor elk probleem hebben wij intussen wel een geschikte oplossing. Het is een fijne gedachte dat we mensen op zo’n brede manier kunnen helpen.”

Lise-Marie: “In al die jaren zijn we ook vaste partner van ziekenhuizen en zorginstellingen geworden. Vandaar dat we ons genoodzaakt zagen het Respiflex-team uit te breiden met een b2b-verantwoordelijke die de contacten met de zorgbedrijven onderhoudt en over onze oplossingen adviseert. Zo kwam Sofie erbij in 2019. Met haar jarenlange ervaring als verpleegkundige is zij de ideale vertegenwoordiger naar de professionele instellingen toe.”

Jullie richten zich echter niet alleen op professionals, maar ook op particulieren?

Lise-Marie: “Inderdaad. Want wie heeft thuis niet eens last van nek-, schouder- of andere spierpijnen, stressklachten of blauwe plekken? Een cold- en hotpack komt altijd van pas. Mijn eigen dochter weet het ook al: als ze valt en haar knie bezeert, vraagt ze standaard naar het ‘koude zakje uit de diepvries’.”

Laurence: “Steeds meer mensen vinden de weg naar onze producten. Daarom is er ook onze webshop, waarmee we ons voornamelijk op particulieren richten. Je vindt er ons – intussen erg diverse – aanbod in terug.”

Wat heeft de toekomst nog voor jullie in petto?

Dirk: “Ik persoonlijk blijf actief binnen Respiflex, maar trek me steeds meer terug achter de schermen. Ik ben gerust: het bedrijf is bij mijn twee dochters en Sofie in uitstekende handen.”

Laurence: “Een van de prioriteiten voor de nabije toekomst is om echt het bredere publiek van particulieren te bereiken. Een cold- en hotpack in ieder huishouden, dat is ons doel!”

Lise-Marie: “Hiervoor zullen we ons productaanbod blijven verbeteren en innoveren, steeds met het optimale herstel van de patiënt voor ogen. Onze missie zal niet veranderen: pijn en ongemakken op natuurlijke wijze verhelpen. Met dit voor ogen is papa begonnen, en hiermee gaan wij verder.”

Benieuwd naar de natuurlijke pijnverlichting van Respiflex? Neem dan zeker eens een kijkje in de webshop. 

Vragen of onduidelijkheden? Neem contact met ons op!

Misschien ook wel iets voor jou...

Natuurlijke pijnverlichting met warmte- & koudetherapie

Natuurlijke pijnverlichting met warmte- & koudetherapie

Bij lichamelijke klachten hoeven we niet onmiddellijk naar medicijnen of pillen te grijpen. Pijn behandelen met warmte en koude is...

Lees meer →

Als zorgverlener of distributeur interesse om met ons samen te werken? Neem contact op via: sofie@respiflex.com